سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، بالاترین رستگاری است . [امام علی علیه السلام]
صبح روز بعد...! همه راهها به قم ختم می شود؟! - طرفداران دکتر احمدی نژاد
  • پست الکترونیک
  • شناسنامه
  •  RSS 
  • پارسی بلاگ
  • پارسی یار
  • -نمک به زخم پاشیدن در مرام ما نیست ولی ناچارا باید اوضاع را مرور کرد: 

    -اصطلاح "پوپولیست-بنیادگرا" شاید یکی از بهترین اصطلاحات برای توصیف جریان احمدی نژاد باشد، جریانی که بعد از سوم تیر 84 به قدرت رسید، یک ضلع و بال "تئوریک" دارد و یک ضلع "پوپولیست"، نتایج انتخابات و شکست حامیان دولت (در سطح کشور) احتمالا می تواند موجب کمرنگ شدن وجه پوپولیستی از یک سو و تقوبت و پررنگ شدن بعد "تئوریک" این جریان شود.

    -به این معنی که حاملان ماموریت الهی کم کم از هدایت و بازآوردن عوام در خط خود ناامید شده و  زرورق های عوام گرایانه خود را کنار بگذارند و کمتر از ابزار  "قربان-صدقه درمانی  مردم"  استفاده کنند  و برای پیشبرد ماموریت الهی خود بیشتر به آموزه های بنیادگرایانه ایدئولوژیک و  تئوری "خشونت اسلامی" و البته  تحلیل"خواص-عوام" پناه ببرند، یکی از تحلیل های ترمیم کننده و تسکین بخش بعد از شکست و ناکامی تحلیل "عوام -خواص" است به این معنی که بگویند هوادران ما خواص بودند و مردم عوام و ...؛

    سبک سنگین کردن کار خوبی است !

    سبک-سنگین کردن کار خوبی است، حتی در مورد سیب زمینی و پیاز

    -البته همچنان که همه می دانند ضلع  تئوریک این جریان( یعنی طیف هواداران فکری-سیاسی آقای مصباح یزدی) رای  و نظر و خواست مردم و دموکراسی و جمهوریت و این گونه جینگول بازی ها را رسما  و علنا قبول ندارند و اصلا اعتقادی به این چیزها ندارند لذا بروز این تحلیل در فضای سیاسی-فکری حامیان چندان دور از ذهن نیست و این تحلیل در جریان حامیان فکری -سیاسی دولت قوی می شود که "دیدید مردم اسیر شهوات و مافیای ثروت و قدرت هستند و گول ظواهر را خوردند و اکثرهم لایعملون و لایعقلون و امام زمان ناشناس و قدرندان و هستند و...."  اگر این تحلیل، تحلیل غالب و قالب شود، اتفاقات چندان خوشایندی در انتظار جامعه و کشور و نظام نخواهد بود و رویکرد "بهشتی کردن اجباری عوام" توسط "دولت اسلامی" در دستور کار قرار می گیرد. 

    -یکی از موارد اختلاف بین دو بال تئوریک و پوپولیست این جریان را می شد در جریان دستور عجیب احمدی نژاد برای ورود زنها به استادیوم های ورزشی و مخالفت صریح مصباح یزدی با این تصمیم، دید.

    - نکته جالب دیگر در این انتخابات  این بود که حامیان احمدی نژاد با تمام "قدرت و قوت " در شوراها وارد شدند و شخص احمدی نژاد هم حال اساسی به آنها داد(در هفته منتهی به انتخابات)  این ناکامی نصیب شان شد، این ناکامی  با وجود این خیز بلند و کمبود  نیرو ،  ممکن است عزم آنها را برای تغییر رویکرد به سمت "انقلابی گری های منهای پوپولیسم"  که -راه حل ساده تری هم هست- جزم تر کند. 

    -احتمال دیگر از شرایط دولت بعد از انتخابات،  این است که درست برعکس،  امواج پوپولیستی شدیدتر و گسترده تر شود ، ولی تدابیر گسترده ای برای محدودیت رسانه ها( اعم از روزنامه ها، خبرگزاری ها-سایت ها و حتی  وبلاگها) انجام شود، البته مقدمات این محدودیت از الان هم فراهم شده است، البته اگر بنده هم جای آنها بودم یکی از مهمترین دلایل ناکامی خود را همین "طیف نرم جامعه" تلقی می کردم.

    - به همین خاطر به احتمال زیاد ممکن است،  برخی ذهن ها به دنبال تکرار  واقعه  "توقیف جمعی مطبوعات در سال 79" (که ماهیتی متفاوت با شرایط فعلی داشت) بروند و این پروژه را طوری برنامه ریزی و هدایت کنند که البته این بار حتما شامل رسانه های مجازی و اینترنتی هم بشود تا خیالشان (تا مدتی) راحت شود.

    -خیلی ها دوست دارند میزان نفوذ و نقش  آیت الله مصباح را بر دولت نهم بدانند،  توجه و تحلیل وضعیت فعلی می تواند  جوابگوی سئوال آنان باشد: یعنی اگر احمدی نژاد در این شرایط ناکامی،  رویکرد حرکت به سمت ایدئولوژی گرایی صرف (که مورد علاقه و تاکید مصباح است) و دور شدن از پوپولیسم و مردم گرایی های سطحی را انتخاب کرد، این نشان می دهد که نفوذ جریان مصباح بر دولت زیاد است، ولی اگر احمدی نژاد همچنان معتقد باشد که بین مردم "جذابیت کاریزماتیک" دارد اوضاع متفاوت خواهد شد.

    آخ ! آبجی پروین ضایع شد

    -موضوع هسته ای -همچنان که قبلا هم گفته شد- یک برگ برنده برنده برای احمدی نژاد است (منتظر جشن های مفصل هسته ای در دهه فجر و ...باشید)  القای پرچمداری پیروزی های هسته ای  توسط احمدی نژاد و  بالا بردن دز جنگدگی و تقابل با غرب  بعلاوه شدت یافتن امواج پوپولیستی شاید یک راه حل کوتاه مدت( تا موعد انتخابات مجلس هشتم) برای ترمیم و تثبیت وضعیت حامیان احمدی نژاد باشد.

    -البته این جریانات بستگی به پاسخ و اقدام عملی در برابر این سئوالات  دارد: آیا احمدی نژاد بازهم "عبور از اصولگرایان" و ادامه حرکت سیاسی -اجتماعی مبتنی بر حرکت تک روانه خود را ادامه خواهد داد؟ آیا دکتر احمدی نژاد باز بر این استراتژی که "حامیان دولت" به تنهایی می توانند کارکرد و نقش "اصولگرایان" را داشته باشند، پافشاری خواهد کرد؟

    -استراتژی تقابل با هاشمی رفسنجانی برای کسب محبوبیت و ادامه بازیگری، عملا با این رای بالای هاشمی به آخر خود رسید و احمدی نژاد این ابزار را هم از دست داد که این هم در آینده یکی از فاکتورهای مهم تبیین شرایط آتی خواهد شد. 

    -مساله ناراحت کننده تر برای احمدی نژاد در این انتخابات  این بود که جریان اصولگرا برای مرتبه دوم، قالیباف را به عنوان منتخب خود برگزید) یک بار در انتخابات نهم ریاست جمهوری و دفعه دوم همین شوراها(

    - پاسخ به این سئوالات در شرایطی است که دوم خردادی ها و اصلاح طلبان هم از شکاف"اصولگرایان-احمدی نژاد" نهایت استفاده می برند که ادامه و گستردگی این شکاف می تواند موقعیت اصولگرایان (که هزینه و شجاعت اصلی را در برخورد با ناکارایی های دولت نهم  پرداخته اند) را هم به خطر بیاندازد، البته نشانه های قابل تاملی از رویکرد تعاملی جریان اصولگرا با احمدی نژاد  به چشم می خورد، ولی همانطور که گفته شد باید منتظر پاسخ دولت و شخص احمدی نژاد به این پالس های مهرورزانه بود.

    و باز هم خلاصه آنکه همه این حرفها، بستگی مستقیم به این نکته کلیدی دارد که احمدی نژاد ، چقدر ناکامی خود در انتخابات اخیر را  به چه میزان استراتژیک و عمیق یا سطحی و اتفاقی و ..بداند و اصولا چقدر باور کرده باشد...

    ***

    بعداز التحریر:

    اولین واکنش فاطمه رجبی به نتایج انتخابات:مردمی که به دلیل تفکر، برنامه و جهت‌گیری خاص سیاسی و دینی رفسنجانی،‌در انتخابات ریاست‌جمهوری، صلاحیت او را تایید نکردند، چگونه برای مجلس خبرگان رهبری از وی استقبال نمودند؟

    دوست عزیز، آقای کمانگیر مطلب بالا را به انگلیسی ترجمه کرده اند و در وبلاگ انگلیسی شان با این عنوان  گذاشته اند :

    Another possibility is that, the government may try to increase its populist attempts, while they also put more restraints on newspapers, news agencies, and even blogs. Actually, they have already started to do so. If I were them, I would see these “soft layers [compared to the harder supportive layers]” responsible

    ***

    - نگاهی به رفتار روسیه در قبال ایران: در شرایط فعلی به نظر می رسد روسیه در مرحله وارد شدن به مرحله سیاسی دیدن و سیاسی کردن پرونده ایران است که مقدمه " امنیتی شدن" موضوع هسته ای ایران است که هدف گذاری اصلی ایالات متحده و اسرائیل است.

    -یک لطیفه برای رفع خستگی: ترکه جلوی دبیرستان دخترانه میافته تو جوب! واسه اینکه ضایع نشه می گه هرکی منو درآورد مال خودش!



    مرشدی ::: یکشنبه 85/10/17::: ساعت 3:48 عصر
    نظرات دیگران: نظر

    >> بازدیدهای وبلاگ <<
    بازدید امروز: 31
    بازدید دیروز: 1
    کل بازدید :36247

    >>اوقات شرعی <<

    >> درباره خودم <<

    >> پیوندهای روزانه <<

    >>فهرست موضوعی یادداشت ها<<

    >>آرشیو شده ها<<

    >>لوگوی وبلاگ من<<
    صبح روز بعد...! همه راهها به قم ختم می شود؟! - طرفداران دکتر احمدی نژاد

    >>لینک دوستان<<

    >>جستجو در وبلاگ<<
    جستجو:

    >>اشتراک در خبرنامه<<
     

    >>طراح قالب<<